uwshoponline.nl

Nieuws omtrent online winkelen

Tips voor je eerste grote verhuizing

Nog nooit in mijn leven had ik een grote verhuizing meegemaakt. De grootste verhuizing was de verhuizing naar mijn kleine studentenkamer, maar dit was slechts een kwestie van spullen verplaatsen. Toen ik afgelopen jaar dus met mijn vriend besloot samen te wonen, was dit de eerste grote verhuizing. In deze blog lees je meer over mijn ervaring en geef ik tips voor een eerste grote verhuizing. Wie weet heb jij hier iets aan bij jouw volgende verhuizing. 

Maak een vision board

Toen we eindelijk een huis hadden gevonden in Purmerend, waar mijn vriend werkt, was ik enorm blij. Ik werd meteen heel enthousiast over het inrichten van een nieuwe woning en sloeg wel duizenden foto’s van Pinterest op. Uiteindelijk zag ik door de bomen het bos niet meer en had ik plaatjes verzameld van allerlei verschillende soorten stijlen. Ben jij ook een persoon die dan heel besluiteloos wordt? Dan is het een hele goede tip om een vision board te maken. Plak allerlei interieurplaatjes op een groot bord en speel hier een beetje mee. Op die manier kun je zien wat er goed bij elkaar past en eindig je met een bord vol plaatjes in dezelfde stijl. Je hebt dan een veel beter beeld van wat je wil en je zorgt ervoor dat je niet eindigt met een heel chaotisch huis. 

Ga naar een woonwinkel

Zelf ben ik altijd al fan geweest van online shoppen. Mijn eerste ingeving was dus ook om alle meubels online te kopen. Dit is echter geen goed idee. Ten eerste kun je ook hierdoor weer heel erg overdonderd raken. Online is er zo’n groot aanbod, dat je ook nu weer de kluts kwijtraakt. Ten tweede kun je online niet goed de kwaliteit beoordelen van meubels. Daarom besloot ik eens te googlen naar ‘woonwinkel Purmerend’ en een poging te wagen bij de dichtstbijzijnde woonwinkel. Dit was een enorm succes. In een woonwinkel kun je de meubels meteen uittesten. Bovendien is de winkel vaak opgedeeld in verschillende soorten stijlen, dus je hebt alle meubels in jouw gewenste stijl bij elkaar staan. Meubels uitzoeken is nog nooit zo makkelijk geweest!

Schakel hulp in

De laatste tip is een les die wij zelf op de harde manier hebben geleerd. Mijn vriend en ik dachten alles wel zelf te kunnen en hadden dus geen hulp ingeschakeld. Niet voor het verven, niet voor het verhuizen en niet voor het in elkaar zetten van meubels. Dit viel toch erg tegen en de verhuizing duurde hierdoor veel langer dan nodig. Je hoeft niet perse professionals in te schakelen, maar vraag in ieder geval wat vrienden en familie om een handje te helpen. Geloof me, je zult jezelf achteraf dankbaar zijn!

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 uwshoponline.nl

Thema door Anders Norén