uwshoponline.nl

Nieuws omtrent online winkelen

Alleen het beste voor ieder huisdier

Huisdieren hebben heel wat te voortduren. Neem bijvoorbeeld de jaarwisseling. Menig huisdier spendeert Oud en Nieuw bevend van angst onder een tafel, stoel of in het hoekje van de kast. De heftige knallen bevallen de dieren niet. Na zo’n heftige periode moet je natuurlijk een beetje extra lief zijn voor die arme beestjes. Dit kun je doen op allerlei manieren. Ik zal een paar manieren opnoemen hoe ik altijd mijn honden en katten extra verwen na een intensieve jaarwisseling. Wie weet doe je wat inspiratie op voor jouw eigen huisdieren!

Goede verzorging

In de eerste week van januari plan ik bijvoorbeeld een moment in waarop ik echt even de tijd heb om mijn honden te borstelen. Ik heb geen langharige honden, maar ieder huisdier kan van tijd tot tijd wel een goede borstel-sessie gebruiken. Wanneer ik dan mijn grote vrienden geborsteld hebt, dan geef ik ze gelijk wat Frontline. Dit koop je eenvoudig in iedere dierenwinkel. Ik gebruik Frontline zodat mijn huisdieren weer optimaal beschermd zijn tegen vervelende parasieten. Denk bijvoorbeeld aan luizen, teken en zelfs vlooien.

Die druppels van Frontline geef ik natuurlijk netjes om de zoveel maanden aan mijn huisdieren om ze zo optimaal mogelijk te beschermen. Alleen bij mijn katten is dit wat moeilijker te realiseren. Ten eerste zijn ze niet al te dol op de borstel. Daarnaast vinden ze de druppeltjes van Frontline niet al te prettig. Beide diva’s worden namelijk niet graag nat, zelfs niet als het voor hun eigen bescherming is. Eventuele tips om hier handiger mee om te gaan, zijn van harte welkom!

Gezond, gezellig en goed voor ze

Naast goede verzorging is voeding natuurlijk ook erg belangrijk voor huisdieren. Zo heb ik voor mijn honden een aantal van die Kong’s en DentaSticks in huis. Zo’n Kong is namelijk een speeltje en een snackje tegelijkertijd. Daarnaast zijn die sticks weer heel goed voor hun tandvlees. Honden kunnen hun tanden niet poetsen zoals mensen. Daarom zijn deze handige sticks ontwikkeld. Het is een snackje en tegelijkertijd houden ze hun gebit gezond.

Voor mijn katten heb ik ook wel het een en ander, maar die doen er toch niets mee. Aan het einde van de dag spelen mijn twee diva’s eigenlijk alleen een beetje met de krabpaal. Op die manier houden ze de nagels goed bij. De doos vol speeltjes van mijn katten wordt amper aangeraakt. Ja, af en toe ligt er eentje in te slapen. Mijn advies is daarom om gewoon iets te vinden dat bij jouw huisdier past en tevens goed voor hem/haar is.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 uwshoponline.nl

Thema door Anders Norén