uwshoponline.nl

Nieuws omtrent online winkelen

Praag, een mooie stad voor fotografie

Sinds een aantal jaar ben ik hobby fotograaf. Aan het begin ging ik vooral de Nederlandse natuur in maar afgelopen jaar ben ik meerdere keren door Europa gaan zoeken naar de mooiste natuurplekken en daar uiteraard grote fotosessies gedaan.
Ik doe ook mee aan fotowedstrijden, hiermee verdien ik een klein zakcentje bij maar moet daarnaast gewoon nog mijn eigen werk uitvoeren anders kom ik niet rond

 

 Mijn eerste buitenlandse ervaring

Met een kleine rugzak op en mijn camera om mijn nek stap ik het vliegtuig in en ga met vol goede moet de instellingen van mijn camera controleren. Naast mij zat een jonge man die zijn eigen spiegelreflexcamera een paar maanden geleden had gekocht en vond het daarom erg interessant wat ik allemaal aan het doen was. Aangezien ik toch geen kant op kon in het vliegtuig besloot ik de jonge man gedurende de vliegreis een lesjes camera instellen te geven. De jonge man was er erg blij mee en ik vind het ook altijd leuk om iemand wat te kunnen leren.
Eenmaal geland kwam ik erachter dat mijn transcend er nog niet in zat. Nu hoor ik je denken, wat is een transcend? Dat is een soort extern geheugen wat je in je spiegelreflexcamera klikt waar automatisch alle foto’s op worden opgeslagen.
Erg handig, als je camera kapot valt of iets anders geks mee gebeurd dan heb je je foto’s alsnog. De foto’s gaan niet verloren.

Op naar het avontuur

Goed, ik ben toch maar een vrouw alleen dus het maakt mij niet uit of ik alleen thuis op de bank met een kopje thee zit of dat ik alleen in een hotelkamer zit in het prachtige Praag. Ik doe toch wel mijn eigen ding en zal nauwelijks op de hotelkamer zijn aangezien ik er op uit trek om foto’s te kunnen maken.
De bevolking hier vind ik niet zo heel erg hartelijk maar ik ben al in 2 dagen een aantal Nederlandse koppels tegen gekomen waarmee ik een hapje heb gegeten en een wijntje heb gedronken. Overigens is het voor Nederlanders niet normaal dat je alleen op vakantie gaat, dat gevoel krijg ik een beetje. Ze vinden je gelijk een soort zielig, denken dat je man is overleden of dat je in een burn out zit en dat je er even tussen uit vlucht. Al deze gevallen is bij mij niet van toepassing.

De natuur in Praag

Naast de mooie pleinen en toeristische plekken heeft Praag ook heel erg veel natuur. De mooie bergen spraken mij daar vooral aan. Ook een dagje dierentuin heeft mijn transcend behoorlijk vol gekregen.
Met een blij gevoel stap ik weer in het vliegtuig terug naar Nederland, waarbij ik dagen plezier ga hebben om mijn foto’s uit te mogen zoeken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 uwshoponline.nl

Thema door Anders Norén